1,5 miljoen voor hulp hongersnood

Geplaatst op: 03-04-2017

Succesvolle gezamenlijke campagne door: Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA.

De campagne van het Christelijk Noodhulpcluster voor de hongersnood in diverse Afrikaanse landen en Jemen heeft tot op heden 1,5 miljoen euro opgebracht. Begin maart 2017 startte het noodhulpcluster de campagne. Woensdag 29 maart was er een speciale actiedag. Groot Nieuws Radio paste de hele programmering aan op de noodhulp; ook Family7 en de Reformatorische Omroep besteedden er extra aandacht aan. Natuurlijk kan er nog steeds worden gedoneerd.

Help ons helpen: doneer nu

‘Tot nu toe hebben gezinnen het op een of andere manier volgehouden’, vertelt Agnes Kroese, die voor Red een Kind in Zuid-Soedan is. ‘Maar met de voedselprijzen die dagelijks stijgen en minimale oogsten zullen ze het niet veel langer redden. Mensen zijn zelfs bereid hun koeien – hun meest waardevolle bezit en de trots van elke Zuid-Soedanees – te verkopen. Er is alleen bijna niemand meer die een koe wil kopen, want als men al een beetje geld heeft, dan geeft men het liever uit aan voedsel. Voedsel dat met de dag schaarser wordt.’
De vijf organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster – Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA – geven hulp in Zuid-Soedan, Somalië, Nigeria, Jemen, Ethiopië en Kenia. De hulp betreft voedsel, water en medische zorg. Ook wordt extra veevoer verstrekt, zodat het vee in leven blijft. Speciale aandacht gaat naar de meest kwetsbaren, zoals kinderen.
‘Geweldig dat we als samenwerkende christelijke hulporganisaties zo veel giften mochten ontvangen’, zegt woordvoerder Siebrand Wierda namens de vijf organisaties. ‘Nu het nieuws over de nood deze week zo’n beetje alle huiskamers in Nederland bereikt, hopen wij dat dit aankomend weekend ook in kerken gebeurt, en dat kerken die nog niet voor deze ramp hebben gecollecteerd, dat aanstaande zondag gaan doen.’

Het is nog steeds mogelijk om een bijdrage te leveren aan de noodhulp die zo hard nodig is. Doneren kan hier. Alvast hartelijk dank!

Help ons helpen: doneer nu

 

Doneer nu!
Paul Voshol

Dorcas een organisatie die helpt

Als bestuurslid van Dorcas Ondernemers Regio West weet ik dat het een organisatie is die echt helpt! En uw hulp is ook nodig.

Steun Dorcas ook!