Druk met nieuw te openen Dorcas Winkel

Geplaatst op: 19-06-2018

‘Vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken’

Deze woorden komen van Mariëlla Zandbergen, secretaris van Dorcas Ondernemers Regio West, en nauw betrokken bij de nieuw te openen Dorcas Winkel. Deze komt in een van de panden in het Bedrijvencentrum ’t Ambacht, nabij de Sandtlaanbrug, aan de Sandtlaan 36 c 10.

Het bestuur van Dorcas Ondernemers Regio West is druk bezig met de voorbereidingen om deze Dorcas Winkel te openen. ‘Dit doen wij in samenwerking met Dorcas Nederland. We zijn heel blij dat er een mooi pand gevonden is tussen Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk in. De winkel is gelegen naast het pand van De Raad Bouw en is heel makkelijk aan te rijden. Daarbij is er voldoende parkeergelegenheid en is er goedkeuring van de gemeente Katwijk om de winkel hier te starten’, laat Mariëlla weten. Momenteel zijn er al 31 Dorcas-winkels in Nederland die allemaal volledig gerund worden door vrijwilligers. In een Dorcas-winkel worden tweedehands spullen verkocht. Mariëlla: ‘Met als doel zoveel mogelijk opbrengsten te realiseren tegen zo laag mogelijke kosten. De verkoopopbrengsten van de winkel, die overblijven na aftrek van kosten, gaan volledig naar de projecten die wij ondersteunen in Kenia.’

Begin april was er een eerste informatie bijeenkomst in de Wilhelminaschool in Rijnsburg, voor vrijwilligers. ‘Deze avond werd druk bezocht en inmiddels hebben we al een groep van ruim dertig enthousiaste mensen. De groep vrijwilligers heeft met elkaar kennis gemaakt en zijn met elkaar al druk bezig om het pand te verven, op te knappen en op nieuw in te richten. Marco Voshol heeft hiervoor een mooi interieurplan gemaakt. ‘We zijn blij dat we van alle kanten hulp krijgen. De vrijwilligers staan te popelen om met elkaar de winkel te gaan runnen’, vertelt Mariëlla. Het is de bedoeling dat de winkel vanaf september open gaat. En als eenmaal alles goed loopt volgt er natuurlijk een officiële opening.

Mariëlla voegt er aan toe dat vrijwilligers zich altijd nog kunnen aanmelden: ‘Hoe groter de groep vrijwilligers, hoe leuker en makkelijker het is om de winkel meerdere dagen te openen. Ook mensen die van klussen houden, kunnen zich aanmelden’.

Wilt u meer informatie dan kunt u zich aanmelden bij Mariëlla Zandbergen, telefoon: 06 – 52 317 658.

Doneer nu!
bas gravesteijn
Bas Gravesteijn

Die ene druppel kan ‘lifechanging’ zijn in uitzichtloze situaties’

Door relaties in mijn netwerk te laten zien wat gestructureerde hulp te weeg kan brengen hoop ik mensen bewust te maken dat de allerarmsten hulp nodig hebben van ons.

Steun Dorcas ook!