Team Dorcaswinkel staat te popelen om te beginnen

Geplaatst op: 05-09-2018

De afgelopen maanden is er heel veel werk verzet om de Dorcaswinkel KRV zaterdag 15 september a.s. te openen. Het bestuur van Dorcas Ondernemers Regio West is er trots op dat dit in samenwerking met Dorcas Nederland en heel veel vrijwilligers tot stand is gekomen.

Momenteel zijn er al 31 Dorcaswinkels in Nederland die allemaal volledig gerund worden door vrijwilligers. In een Dorcaswinkel worden tweedehands spullen verkocht. De opbrengst gaat naar de projecten. De organisatie vraagt mensen uit de omgeving van de winkel om goederen in te leveren die vervolgens in een Dorcaswinkel worden verkocht.

Een van de enthousiaste bestuursleden is Mariëlla Zandbergen. ‘Na de eerste informatiebijeenkomst, gehouden in de Koningin Wilhelminaschool te Rijnsburg, waren er al direct zo’n twintig zeer geïnteresseerde mensen die de organisatie Dorcas een warm hart toedragen en graag iets willen doen. Hun enthousiasme werkte als een sneeuwbal en al snel meldden meer vrijwilligers zich aan. Inmiddels hebben we een team van ruim veertig mensen. Echt heel leuk om te zien dat we een echt team zijn geworden. Met elkaar is de winkelruimte opgeknapt en ingericht. Ondanks de warme zomer waren er toch elke keer weer mensen die kwamen helpen. Inmiddels hebben we ook al ‘proef gedraaid’ en heeft iedereen er zin in om de winkel te gaan draaien.’

Het pand aan de Sandtlaan 36, hal C10 heeft dus een ware metamorfose ondergaan. Van een grote ruime hal is er nu een gezellige sfeervolle winkel ontstaan. Vanuit het team van vrijwilligers is er ook een bestuur gevormd die, onder toezicht van Dorcas Nederland, de verantwoordelijkheid voor de winkel heeft. Het bestuur bestaat uit: Gerard Verheij (dagelijks bestuur), Marjan Noort (penningmeester), Herman de Mooij (voorzitter), Mariëlla Zandbergen (secretaris), Paul Selier (beheer pand/arbo-zaken).

Dorcaswinkel KRV is de 32ste winkel van Dorcas Nederland. Zoals gezegd komt de opbrengst van de verkoop van de spullen ten goede aan de projecten die Dorcas Ondernemers Regio West ondersteunt in Kenia, water en sanitaire voorzieningen in Siaya County.

Uw goederen / spullen inleveren

Het is mogelijk om op openingsdagen goederen in te leveren. Dit kan op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. ‘We kunnen alles gebruiken, van kop en schotels tot glazen, van kleding tot elektrische apparaten, van meubels tot speelgoed en (oude) boeken. Alles is welkom maar moet wel van goede kwaliteit zijn’, laat Mariëlla Zandbergen weten. De officiële opening van de winkel is in het najaar gepland. Heeft u vragen, of bent u geïnteresseerd om iets voor de Dorcaswinkel te betekenen?
Neem dan contact op met Mariëlla, tijdens openingstijden via tel: 071 – 250 18 36 of dorcaswinkelkrv@dorcas.nl.

Het bestuur van Dorcaswinkel KRV:
Gerard Verheij (dagelijks bestuur), Marjan Noort (penningmeester), Herman de Mooij (voorzitter), Mariëlla Zandbergen (secretaris), Paul Selier (beheer pand/arbo-zaken).

Doneer nu!
bas gravesteijn
Bas Gravesteijn

Die ene druppel kan ‘lifechanging’ zijn in uitzichtloze situaties’

Door relaties in mijn netwerk te laten zien wat gestructureerde hulp te weeg kan brengen hoop ik mensen bewust te maken dat de allerarmsten hulp nodig hebben van ons.

Steun Dorcas ook!