Jubileumjaar Ouwehand Bouw: ruim € 112.000 voor Dorcas

Geplaatst op: 13-12-2018

Het jaar 2018 stond voor Ouwehand Bouw in het teken van het 75 jarig bestaan van het bedrijf. En dat hebben ze gevierd met een aantal activiteiten. Sinds 2003 is Ouwehand Bouw verbonden met Dorcas Nederland. Samen zijn er reeds vele projecten succesvol afgerond.

Sinds 2015 steunt Ouwehand Bouw het project Dairy Farm Equipment in Ethiopië. Vijf miljoen families in dit land zijn voor hun inkomen en voeding afhankelijk van melkproductie. Dit project heeft tot doel om twee bestaande technische scholen uit te breiden met de productie van roestvrij staal. Roestvrij staal is nodig om effectieve melkgereedschappen te produceren, waarmee melk afgemeten, opgeslagen en lokaal verwerkt kan worden. Ouwehand Bouw helpt bij de bouw van een derde technische school in Dire Dawa. Peter: ‘Jongeren uit arme gezinnen krijgen hierdoor de kans om kennis en vaardigheden op te doen om apparaten voor melkproductie en -opslag te maken. Ook leren ze een businessmodel op maat te maken. Hiermee kunnen ze een lening krijgen bij een microkredietinstelling. Deze lening helpt ze bij het opzetten van hun eigen (melkveehouderij) bedrijf. Zo snijdt het mes aan twee kanten.’ Op deze manier krijgen Ethiopische jongeren de kans om een vak te leren, een baan te krijgen en te behouden.

Peter OuwehandWe zetten ons samen in voor mensen die het minder goed hebben dan wij
Peter Ouwehand

Tijdens dit jubileumjaar heeft het bedrijf, via allerlei acties en sponsoring, geld op gehaald voor dit project in Ethiopië: meebouwen aan een nieuwe technische school. Voor dit project is de ‘Jubileum ver-dubbelaar’ van kracht. Iedere euro die bij elkaar is gebracht is door Ouwehand Bouw verdubbeld.

Tijdens een feestelijke en druk bezochte receptie, vrijdag 2 november 2018, is de opbrengst van dit jubileumproject bekend gemaakt. Vol trots en dankbaar voor het resultaat en de inzet en betrokkenheid van velen overhandigde Peter Ouwehand de cheque aan directeur Leo Visser en Gerke Terpstra van Dorcas Nederland. Ook dagen daarna bleven de donaties binnenkomen. De uiteindelijke opbrengst van deze jubileumactie is € 112.666,-.

jubileum jaar Ouwehand Bouw donatie dorcas

Tijdens een gezellige receptie werd de opbrengst bekend gemaakt.
Het uiteindelijke bedrag is uiteindelijk € 112.666,- geworden.
Foto: Dirk van Egmond – Treffend Beeld.

Doneer nu!
bas gravesteijn
Bas Gravesteijn

Die ene druppel kan ‘lifechanging’ zijn in uitzichtloze situaties’

Door relaties in mijn netwerk te laten zien wat gestructureerde hulp te weeg kan brengen hoop ik mensen bewust te maken dat de allerarmsten hulp nodig hebben van ons.

Steun Dorcas ook!