Over ons

Dorcas Nederland, een Christelijke hulporganisatie

Dorcas Ondernemers Regio West

… maakt deel uit van Dorcas Nederland, een Christelijke hulporganisatie die zich het leed van mensen in ontwikkelingslanden aantrekt. We ondersteunen projecten die medische zorg bieden en organiseren preventievoorlichting over hygiëne, HIV en aids en zoeken oplossingen voor tekorten aan (schoon) water.

Hulp van buitenaf is nodig. De armoede en levensomstandigheden in ontwikkelingslanden zijn schrijnend. Anderhalf miljard mensen heeft geen toegang tot medische zorg! Wereldwijd sterven hierdoor jaarlijks 3,1 miljoen mensen.

Ondernemersgroep Regio West sponsort projecten, organiseert netwerk evenementen en biedt de mogelijkheid om lid te worden van Vrienden van Dorcas.
Tevens organiseert zij reizen met ondernemers naar Kenia en Tanzania. Deze reizen worden georganiseerd om de betrokkenheid van de bedrijven te vergroten bij het werk van Dorcas. Zo kan men met eigen ogen zien wat het effect van de sponsorgelden is.

Dorcas Ondernemers Regio West heeft in Afrika samen met de lokale bevolking dammen gebouwd, waterputten geslagen, scholen ingericht en kinderen een volledige scholing tot en met de universiteit aan toe gegeven. Kinderen krijgen te eten, boeren runnen inmiddels hun eigen bedrijf en ziektes worden bedwongen. Kortom, velen hebben de mogelijkheid gekregen op een beter menswaardig bestaan dankzij de hulp van Dorcas Ondernemers Regio West..

 

Johan van Maanen
Voorzitter Dorcas Ondernemers Regio West

Doneer nu!
Harry Karel Oudshoorn

Door zelf de armoede te zien en te ruiken word je geraakt om iets voor arme mensen te doen!

Harry Karel Oudshoorn is mede-initiatiefnemer van Dorcas Ondernemers Regio West

Steun Dorcas ook!